Voordelen Van LED Verlichting

Het maken van een lichtplan voor jouw tuin is niet gemakkelijk. Zeker niet wanneer de tuin nog aangelegd moet worden en beslissingen gemaakt moeten worden op basis van een tuinontwerp. In dit artikel zullen wij je enkele tips geven voor een verbluffend eindresultaat.

Begin bij het begin

Vaak weet je al op voorhand weet dat er buiten verlichting moet komen. Denk aan een boom, een vijver, de oprit, etc. Leg deze plekken alvast vast in het lichtplan. Hierna concentreer je je op de functionele verlichting. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld lampen, die de veiligheid of het comfort verhogen. Ook deze lichtpunten kunnen direct worden meegenomen worden in het lichtplan.

In de laatste fase volgen dan de lichtpunten waarover je nog niet zeker bent. Vergeet ook niet om direct de stopcontacten op te nemen in het plan. Denk hierbij aan een elektrische poort, een fontein of een aansluiting voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden in de tuin. Maar hoe dan ook biedt LED verlichting al tal van voordelen, die niet alleen interessant is voor je portemonnee en de natuur, maar je vindt haar ook in de leukste varianten.

Steeds vaker verruilen consumenten hun oude lampen voor LED verlichting. Dat is een erg slimme zet. We kunnen het niet laten om enkele interessante feiten op een rijtje te zetten, die je ongetwijfeld zullen overtuigen.

Enkele feiten over de voordelen van LED verlichting 

  • Een LED lamp kan maar liefst 20.000 tot 40.000 branduren meegaan. Op die manier zit je nooit meer in het donker.
  • Een LED lamp geeft veel minder warmte af. Het is daarom een erg veilige lamp! Geen wonder dat bijvoorbeeld de nieuwe kerstverlichting voor in de kerstboom gemaakt wordt met LED lampjes.
  • LED verlichting is beschikbaar in ontelbare maten, vormen en lichtkleuren. Je kunt ze ook met gemak gebruiken als dim- of sfeerlicht. Controleer dit zeker op de verpakking!
  • In vergelijking met een gloeilamp is een LED lamp maar liefst 20 keer efficiënter. Bij een gloeilamp wordt maar liefst 90% van de energie omgezet in warmte, niet in licht.
  • LED verlichting is dus energie-efficiënt en milieuvriendelijk. Wist je bovendien dat de Nobelprijs Fysica van 2014 werd uitgereikt aan wetenschappers, die onderzoek deden naar LED technologie?

Kies voor zowel particulier als voor bedrijfsmatig gebruik uit een ruim aanbod aan buiten- en binnenverlichting. Ook de LED buitenverlichting heeft een lange levensduur omdat:

  • Alle LED buitenverlichting wordt gemaakt van hoogwaardige materialen, geanodiseerd aluminium en om roestvorming te voorkomen van een uitstekende kwaliteit RVS.
  • De IP-waarde van de LED buitenverlichting minimaal IP44 is (waterdicht) waardoor het zeer geschikt is voor allerlei situaties buitenshuis.
  • Er ook kabelverbinders en gelmoffen worden aangeboden, waardoor je kunt rekenen op een waterdichte kabelverbinding.