Hoe Zit Dat Nu Precies Met Die LED Spots?

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Hoe zit dat nu precies met die LED spots?

LED verlichting is een vorm van ‘solid-state verlichting’, een soort verlichting (SSL) dat gebruikmaakt van LED. Een LED spot bestaat uit heel veel verschillende LEDS, een onderdeeltje dat licht uitstuurt als er elektrische stroom passeert. Dit onderdeeltje wordt verpakt in een kleine doorzichtig omhulsel, dat meteen ook als lens werkt. Zo wordt het licht in één LED makkelijk uitvergroot en vormen veel LED’s samen één heldere LED spot.

LED inbouwspots geven in vergelijking met gloei- en spaarlampen heel wat minder warmte af. Van de gebruikte energie wordt er door LED inbouwspots 50% omgezet in licht, de andere 50% in warmte. Voor een gloeilamp is dat 10% licht en 90% warmte, een spaarlamp zet 35% van de gebruikte energie om in licht en 65% in warmte. LED verlichting is daarnaast ook tril- en schokbestendig, wat de levensduur alleen maar ten goede komt. Ze kunnen veel beter tegen een stootje dan een gloeilamp of andere lampsoorten, waardoor je ze amper hoeft te vervangen.

LED spotjes betekenen dus een hoop energiebesparing, wat jouw budget alleen maar ten goede komt. LED inbouw spots zijn ietsjes duurder in de aankoop dan andere lampen, maar dat heb je dan weer snel terugverdiend. Laten we eens een voorbeeldje nemen: je vervangt in je woonkamer vijf gloeilampen door LED inbouw spots. Gemiddeld laat je deze lampen het hele jaar door een drie uur per dag branden. De energiekosten voor je gloeilampen bedragen ongeveer € 42,50 per jaar, terwijl die van de LED inbouw spots slechts € 7,50 bedragen. Je mag dus stellen dat je al snel geniet van de financiële voordelen.

Energie besparen doe je natuurlijk ook door de LED inbouwspots in huis niet onnodig te laten branden. Maar aangezien in het donker leven ongezellig is, is het aankopen van inbouwspots LED dé perfecte oplossing.

LED spots voor iedere gewenste sfeer

Jouw huidige halogeenspotjes kun je echt makkelijk vervangen door LED spots, die je op verder op deze pagina afgebeeld ziet. Je hoeft alleen maar de oude spot eruit te halen en de nieuwe LED spot erin te plaatsen. Zo makkelijk kun je tot wel 80% besparen op jouw energieverbruik! Voor 12V spotjes en bij toepassing van dimmers is het wel van groot belang om even te bekijken of jouw huidige transformator en/of dimmer geschikt is voor LED verlichting. Met name de minimale belasting is hierbij van groot belang. In de meeste gevallen is het overigens wel raadzaam om jouw oude trafo en/of dimmer toch te vervangen. Op deze manier heb je altijd een oplossing, die perfect op elkaar is afgestemd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*